Ювілейний концерт з нагоди 65-ліття капели "Боян"
8 травня 2011 р. о 17.00 в Будинку органної та камерної музики, що у Львові по вул. С. Бандери, 8, відбувся ювілейний концерт з нагоди 65-ліття заслуженої хорової капели України “Боян” ім. Євгена Вахняка. У концерті, крім ювілярів, брали участь земляки маестро Вахняка - народний камерний хор “Felicio” з Надвірної, а також камерний хор “Камертон” кафедри музичного мистецтва факультету культури і мистецтв Львівського національного університету ім. Івана Франка та камерний оркестр Львівської середньої спеціалізованої музичної школи ім. Соломії Крушельницької. Вела концерт музикознавець Софія Іванова.

В програмі прозвучали твори української духовної та світської музики, обробки народних пісень, а також "Ave Verum Corpus" В. Моцарта та "Меса" соль-мажор Ф. Шуберта у виконанні всіх колективів. Сольні партії виконували: Адріана Чучман (сопрано), заслужений артист України Володимир Кудовба (тенор) та Андрій Стецький (баритон). Дуже цікавими, сповненими неповторним колоритом, свіжістю і щирістю були виступи колективів-гостей. Незважаючи на те, що концерт співпав у часі з багатьма акціями, пов'язаними з святкування дня міста Львова, зал будинку органної та камерної музики був переповнений шанувальниками хорового співу, які радо аплодували ювілярам та їхнім гостям.

Заслужена хорова капела України “Боян” ім. Є. Вахняка щиро вдячна всім за плідну творчу співпрацю і сподівається в майбутньому втілити ще багато спільних мистецьких проектів.
 
В.Ч.